Somfit / Somfit Pro
Portable PSG

Somfit is een draagbaar apparaat voor het verzamelen van fysiologische gegevens van patiënten, voornamelijk bedoeld om medische professionals te helpen bij het diagnosticeren van slaapstoornissen. Het is ontwikkeld door Compumedics, gevestigd in Australië.

Het Somfit-ontwerp gaf prioriteit aan gebruiksgemak, omdat het licht en comfortabel was voor de patiënt en tegelijkertijd het verzamelen van signalen van hoge kwaliteit mogelijk maakte om gegevens van medische kwaliteit te leveren ter ondersteuning van de diagnostische activiteiten van de arts.

Kenmerken

Elementen van het Somfit-systeem

De Somfit is een systeem, bestaande uit vier elementen:

 1. Een zelfklevende gelelektrode voor eenmalig gebruik
  Deze wordt op het voorhoofd van de patiënt gedragen en verzamelt de fysiologische gegevens.
 2. Het Somfit-apparaat, dat op de elektrode wordt gedrukt.
  De Somfit huisvest de sensoren en verzendt de gegevens via Bluetooth naar de app. Somfit kan tot 12 uur aan gegevens verzamelen.
 3. Een app
  Deze wordt gebruikt om de Somfit aan te sturen en de te verwerken onderzoeksgegevens door te geven.
 4. Het Profusion Nexus360 cloudgebaseerd gegevensbeheer- en rapportagesysteem.

Ideaal gebruik van Somfit

Somfit is ideaal voor gebruik op de volgende gebieden:

 • Testtoepassingen met hoog volume.
 • Omgevingen met weinig gebruikersexpertise, zoals slaaptests thuis, omgevingen voor de arbeidsgezondheid en eerstelijnszorg.
 • Klinische onderzoeken, waarbij de lagere kosten per onderzoek gunstig afsteken ten opzichte van PSG.
 • Fysiologische en slaapgegevensverzameling over lange perioden (weken en maanden), vanwege de relatief lage kosten van gegevensverzameling en -beheer.

Somfit wordt ook toegepast bij het op afstand verzamelen van de vitale functies van patiënten.

Waarom Gold Standard Slaaptechnologie gebruiken?

De technologie in Somfit is medisch gevalideerd en de verzamelde gegevens zijn Gold Standard – wat betekent dat het de geaccepteerde methodologie is om de echte diepe slaap en REM nauwkeurig te meten en te detecteren, essentiële maatregelen voor lichaamsherstel en hersenherstel. De gegevens kunnen worden gebruikt voor medische consulten met uw huisarts of slaapspecialist als dat nodig is.

De kracht binnenin

Aangedreven door technologieën van Compumedics, het bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in professionele slaapdiagnostiek en het uitrusten van toonaangevende slaaplaboratoria over de hele wereld met geavanceerde slaapmonitoringsystemen.

Compumedics biedt expertise op het gebied van het ontwerpen van medische producten, maar levert in aanzienlijke mate de geavanceerde signaalverwerkingskracht van diagnostische kwaliteit voor nauwkeurigere slaapstadiëring en -analyse in de Somfit


De wegwerpbare wearables zijn spatbestendig en kunnen helpen bij infectiebeheersing.

Facebook
LinkedIn
Instagram